Ένα μολύβι πολλές προβολές

Προφορική αφήγηση και εικαστική δράση: σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, τη Σχολή Καλών Τεχνών και το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα

Το 7ο Φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης διοργανώσε προφορική αφήγηση λαϊκών παραμυθιών ανθολογημένων από τον Γιώργο Ιωάννου και σκηνικό αναλόγιο μύθων ανθολογημένων από τον Χόρχε Λούις Μπόρχες ενώ φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα, αποτύπωσαν  στο χαρτί τις εντυπώσεις τους.

Η διαδικασία της εικαστικής δημιουργίας σε ζωντανό χρόνο προβλήθηκε πολυμεσικά στην οθόνη και το κοινό να παρακολουθούσε την πολυπρόσωπη και πολυεπίπεδη διαδικασία δημιουργίας.

Μια προσπάθεια εξερεύνησης των αυτόματων γραφών που ανασύρονται όταν οι εικόνες των μύθων και των παραμυθιών εισέρχονται στο υποσυνείδητο των ανθρώπων που κρατούν ένα μολύβι και προσπαθούν να εικονοποιήσουν τα αισθητηριακά ερεθίσματα αφηγηματικών και φωνητικών μοτίβων.

Αφηγήθηκαν : η Ελένη Δημοπούλου και ο Στέλιος Πελασγός

Το 7ο Φεστιβάλ αφήγησης και τεχνών του λόγου έγινε στο μεγάλο αμφιθέατρο Παιδαγωγικής σχολής 13.30 μμ. την Πέμπτη 21 / 4 / 16.

Συμμετείχαν και φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών με την εποπτεία των Χάρη Κοντοσφύρη και Θωμά Ζωγράφο και οι φοιτητές του Τμήματος Νηπιαγωγών με την εποπτεία των Δόξα Κωτσαλίδου , Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο και Νίκο Φωτόπουλο.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του ΠΔΜ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ του ΠΔΜ

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

© 2016 nured.uowm.gr