Εγκαταστάσεις, Εργαστήρια και Σπουδαστήρια

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΚΑΕΠ) στεγάζεται σε νεόκτιστες και ανακαινισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες στεγαζόταν η πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Φλώρινας από το 1984 μέχρι την παύση της λειτουργίας της το 1989. Οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Φλώρινας στην εθνική οδό Φλώρινας – Νίκης – συνόρων.

Η ΣΚΑΕΠ διαθέτει σήμερα: Αμφιθέατρο Α’, Αμφιθέατρο Β’ χωρητικότητας 300 και 150 ατόμων αντίστοιχα, 21 αίθουσες διδασκαλίας και Εργαστήριο Η/Υ με 30 σταθμούς εργασίας. Απ’ αυτές η μια ονομάστηκε «Αίθουσα Θεόδωρου Κάστανου», προς τιμήν του παιδαγωγού που έδρασε ως υποδιευθυντής του Διδασκαλείου στη Φλώρινα από το 1929 έως το 1932, ενώ άλλη μια φέρει το όνομα του παιδαγωγού Εμμανουήλ Γ. Σαρρή, υποδιευθυντή από το 1951 ως το 1956.

Επίσης έχουν ιδρυθεί και λειτουργούν στο Τμήμα Νηπιαγωγών:
Εργαστήριο Διδακτικής Φ.Ε. και παραγωγής διδακτικού υλικού, Εργαστήριο Γλώσσας και Προγραμμάτων Γλωσσικής Διδασκαλίας, Πολυμορφικό εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Εργαστήριο αγωγής για το βιβλίο με τίτλο με τίτλο: «Bιβλιολογείον», Εργαστήριο Εικαστικών, Εργαστήριο Μουσικής Πράξης, Γυμναστήριο, Βιβλιοθήκη Σχολικών Εγχειριδίων, Αναγνωστήριο, Βιβλιοθήκη, Αρχείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

© 2016 nured.uowm.gr