Εφαρμογές της Γνωστικής Ψυχολογίας στην Εκπαίδευση

7ο εξάμηνο, Ψυχολογία και Ψυχολογικές Προϋποθέσεις της Αγωγής

Διδάσκουσα - ων Στεφάνου Γεωργία
Κωδικός Μαθήματος 0405Ε
Εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας 3
Πιστωτικές μονάδες (ECTS) 4
Τύπος μαθήματος Υποχρεωτικής Επιλογής, Επιστημονικής Περιοχής, Κορμού
Προαπαιτούμενα μαθήματα Όχι
Το μάθημα προσφέρεται σε φοιτητές erasmus Ναι
Ηλεκτρονική σελίδα μαθήματος (url) http://eclass.uowm.gr/

Περιεχόμενο

Προεπιλεγμένη βιβλιογραφία και προτεινόμενη ή ανακύπτουσα βιβλιογραφία που αφορούν θέματα όπως: Γνώση και η οργάνωσή της, Γνωστικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της σκέψης, Σχέσεις νηπιαγωγών–νηπίων, Γνωστική ανάπτυξη των νηπίων και σχολική επίτευξη, Γνωστικές λειτουργίες που εμπλέκονται στη γραφή και ανάγνωση, και Κατηγοριοποίηση.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Εξοικείωση των φοιτητριών/των με σύγχρονα θέματα θεωρίας και έρευνας από το χώρο της Γνωστικής και της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας για τη μάθηση, την ανάπτυξή της σκέψης, και τη διδασκαλία, με έμφαση στη σύνδεση της βασικής έρευνας στην Ψυχολογία με την εκπαιδευτική πράξη.
Οι φοιτήτριες/τες να αποκτήσουν δεξιότητες αναζήτησης της βιβλιογραφίας, σύνθεσης των πληροφοριών και εφαρμογής γνώσης στο περιβάλλον του νηπιαγωγείου, με θέματα
από το περιεχόμενό του μαθήματος. Προσδοκάται ότι οι φοιτήτριες και οι φοιτητές διεξάγουν στοιχειώδη ερευνά, και είναι ικανοί να αναπτύξουν πρόγραμμά
κινήτρων μάθησης. Μεταγνωστικές διεργασίες και αυτό-ρύθμιση, Σκέψη και Λύση προβλημάτων, Προσοχή μαθησιακές δεξιότητες, Γνώση και η οργάνωση της, Γνωστικές παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της σκέψης, Γνωστική ανάπτυξή των νηπίων, κίνητρά και σχολική επίτευξη.

© 2016 nured.uowm.gr