Πλιόγκου Βασιλική

Επίκουρη Καθηγήτρια

Γνωστικό Αντικείμενο: Παιδαγωγική και Εφαρμογές στην Εκπαίδευση
ΦΕΚ: 202/26.2.2020/τ. Γ΄
Τηλέφωνο:
E-mail: vpliogou@uowm.gr
Η Βασιλική Πλιόγκου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με γνωστικό αντικείμενο «Παιδαγωγική και Εφαρμογές στην Εκπαίδευση».

  • Έχει λάβει Πτυχίο Παιδαγωγικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχοντας ολοκληρώσει τις βασικές σπουδές της, με υποτροφία του ΙΚΥ, στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης στα «Δικαιώματα Παιδιών».

  • Κατέχει δύο Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στις Επιστήμες Εκπαίδευσης και Αγωγής από τα Πανεπιστήμια Λονδίνου, Αθηνών και Δ. Μακεδονίας και αντίστοιχο Διδακτορικό Δίπλωμα από την Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  • Επί σειρά ετών έχει συνεργαστεί ως διδάσκουσα και ερευνήτρια με το ΑΠΘ, ΔΠΘ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΕΑΠ και την ΑΣΠΑΙΤΕ Θεσσαλονίκης. Σύνολο προϋπηρεσίας με συμμετοχή σε διδακτικά και ερευνητικά προγράμματα προ διδακτορικού από το 1995-2008, σε αυτοδύναμη διδασκαλία μαθημάτων σε προπτυχιακά/μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και με συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα μετά το διδακτορικό από το 2008 μέχρι σήμερα.

  • Είναι μέλος του Μητρώου Κύριου Διδακτικού Προσωπικού και εμπειρογνώμονας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

  • Είναι κριτής σε δώδεκα και πλέον ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

  • Οι ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και οι 80 και πλέον δημοσιεύσεις της σε συλλογικούς τόμους, ελληνικά και διεθνή περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων με κριτές, καθώς και η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού, εστιάζουν στα εξής θέματα: εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, αναλύσεις παιδικής ηλικίας και δικαιώματα παιδιών, πολιτειότητα, σύνδεση οικογένειας-σχολείου, φύλο, κι ακόμη σε εκπαιδευτικές εφαρμογές με τη χρήση ποικίλων παιδαγωγικών εργαλείων σε εκπαιδευτικά πλαίσια τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης. Είναι συνεπιμελήτρια των συλλογικών τόμων «Σύγχρονες τάσεις στην παιδαγωγική θεωρία και πρακτική. Δημοκρατία, Πολιτειότητα, Ετερογένεια» από τις εκδόσεις Gutenberg (2020) και «Παιδί και Οπτικοακουστικά Μέσα Επικοινωνίας», ηλεκτρονική έκδοση πρακτικών συνεδρίου του Τελλόγλειου Ιδρύματος Τεχνών ΑΠΘ και του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜΘ (2009).

  • Είναι η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Εκπαίδευσης (ΟΜΕΡ).

© 2016 nured.uowm.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση